Aktuellt
Nyheter och omvärldskoll
Har du en fråga eller vill veta mer om det vi publicerar här? Eller har du kanske någonting du skulle vilja berätta om i vårt nyhetsflöde? Kontakta gärna oss direkt via: sara.fredstrom@livsmedelsakademin.se
Seminarium om baljväxter i nationella rekommendationer
Livsmedelsverket kommer sannolikt att ta ställning till i vilken omfattning torkade baljväxter,...
Lantmännen har beslutat om storskalig anläggning
I förra veckan meddelade Lantmännen att de kommer att bygga en anläggning för proteinisolat...
Ökad baljväxtodling för humankonsumtion – en inblick
I våras skrev Josephine Johansson en uppsats om ”Ökad baljväxtodling för humankonsumtion –...
Växtbaserat – för en ny tid
Växtbaserat Sverige är en branschorganisation vars mål och syfte är att främja ökad produktion och...
Lär dig mer av Lantmännens Ärtskola
I Ärtskolan kommer Lantmännen bjuda på kompetens och erfarenhet av ärtodling, testa olika...
SILO – statistik över livsmedel till offentlig sektor
Nästan alla bruna bönor, gula ärter och åkerbönor som serveras kommer från Sverige, medan andra...
Testa ett food jam
Vill du få inspiration till måltider med lokalproducerade bönor, ärter och linser? FoodJam är en...
Inspireras av Tomelilla för mer lokalproducerat
I Tomelilla odlas matkultur och kreativitet. Kommunens gemensamma innovationskraft ger näring och...
Skånebönan gav inspel till EU-politiken
Skånebönan har varit på konferens i Bryssel, representerad av Livsmedelsakademins vd Ingrid...
Hela värdekedjan för växtbaserat under lupp på årets första innovationsnätverk
I Skåne finns både teknik, kunskap och drivkraft att omvandla växtriket till fantastiska livsmedel...
Småskalig lösning för beredning av proteingrödor
Körslätts gård i Kvidinge är en ekologisk lokal kraft i det gröna proteinskiftet. Här odlar Magnus...
Riksdagsseminarium med Skånebönan
Som projektledare för Skånebönan var Livsmedelsakademin en av arrangörerna bakom ett...
Vill du veta mer?
Hör av dig om du är nyfiken på någonting eller vill prata samarbete i någon form.