Aktuellt
Nyheter och omvärldskoll
Har du en fråga eller vill veta mer om det vi publicerar här? Eller har du kanske någonting du skulle vilja berätta om i vårt nyhetsflöde? Kontakta gärna oss direkt via: sara.fredstrom@livsmedelsakademin.se
Växtbaserat – för en ny tid
Växtbaserat Sverige är en branschorganisation vars mål och syfte är att främja ökad produktion och...
Lär dig mer av Lantmännens Ärtskola
I Ärtskolan kommer Lantmännen bjuda på kompetens och erfarenhet av ärtodling, testa olika...
SILO – statistik över livsmedel till offentlig sektor
Nästan alla bruna bönor, gula ärter och åkerbönor som serveras kommer från Sverige, medan andra...
Testa ett food jam
Vill du få inspiration till måltider med lokalproducerade bönor, ärter och linser? FoodJam är en...
Inspireras av Tomelilla för mer lokalproducerat
I Tomelilla odlas matkultur och kreativitet. Kommunens gemensamma innovationskraft ger näring och...
Skånebönan gav inspel till EU-politiken
Skånebönan har varit på konferens i Bryssel, representerad av Livsmedelsakademins vd Ingrid...
Hela värdekedjan för växtbaserat under lupp på årets första innovationsnätverk
I Skåne finns både teknik, kunskap och drivkraft att omvandla växtriket till fantastiska livsmedel...
Småskalig lösning för beredning av proteingrödor
Körslätts gård i Kvidinge är en ekologisk lokal kraft i det gröna proteinskiftet. Här odlar Magnus...
Riksdagsseminarium med Skånebönan
Som projektledare för Skånebönan var Livsmedelsakademin en av arrangörerna bakom ett...
Skånebönan lyfter proteingrödor till riksdagsnivå
Den 27 september är Livsmedelsakademin en av arrangörerna bakom ett riksdagsseminarium där syftet...
Workshop i Skånebönan samlade hela värdekedjan
Den 8 maj samlade Livsmedelsakademin, LTH, SLU Alnarp och LRF Skåne fler än 50 personer från hela...
Skånebönan fick ny energi på årsdagen
För ett år sedan startade Skånebönan, den handlingsplan som ska göra Skåne till en volymmässigt...
Vill du veta mer?
Hör av dig om du är nyfiken på någonting eller vill prata samarbete i någon form.