Aktuellt
Nyheter och omvärldskoll
Har du en fråga eller vill veta mer om det vi publicerar här? Eller har du kanske någonting du skulle vilja berätta om i vårt nyhetsflöde? Kontakta gärna oss direkt via: sara.fredstrom@livsmedelsakademin.se

Workshop – hur får vi bönan till bordet?
Välkommen till en workshop med fokus på inköpsstrategier för baljväxter till livsmedel. Programmet...

Aktörer i förädlingsledet
Vi har kartlagt många av de aktörer som finns i förädlirngsledet för baljväxter. Här finns...

Kunskapsunderlag för den intresserade
I den här sammanställningen svarar vi på en rad frågor som du kanske funderar på kring baljväxter....

Vi har kartlagt behoven
Om du vill veta vilka behov som finns i värdekedjan för baljväxter,, finns nu en kartläggning på...

I vilken form ska Skånebönan leva vidare?
I veckan var vi tillbaka på länsresidenset i Malmö, där Skånebönan startade för drygt två år...

Standardsoja går att odla i Sverige
I ett fältförsök gjort av SLU gav äkta edamamesorter (soja) mycket låg avkastning, medan bönsorter...

Proteinish vill utveckla nästa generations växtbaserade livsmedel
Proteinish vill utveckla nästa generations växtbaserade livsmedel, med högt näringsinnehåll och...

Livsmedelsindustrin fortsätter utveckla hybridprodukter
Nu senast har Dafgårdss som lanserat en hybridköttbulle. Provköket till Axfoundation på Torsåkers...

Baljväxter i de nya kostråden
I slutet av september hade Livsmedelsverket en hearing inför de kommande kostråden. Och i kan...

Seminarium om baljväxter i nationella rekommendationer
Livsmedelsverket kommer sannolikt att ta ställning till i vilken omfattning torkade baljväxter,...

Lantmännen har beslutat om storskalig anläggning
I förra veckan meddelade Lantmännen att de kommer att bygga en anläggning för proteinisolat...

Ökad baljväxtodling för humankonsumtion – en inblick
I våras skrev Josephine Johansson en uppsats om ”Ökad baljväxtodling för humankonsumtion –...
Vill du veta mer?
Hör av dig om du är nyfiken på någonting eller vill prata samarbete i någon form.